Graffiti Streetart

Graffiti Streetart wordt gehouden op zaterdag 23 juli in Almere Buiten. Op elk plein (Noordeindeplein, Baltimoreplein en Globeplein) kun je van 12.00 tot 16.00 uur deelnemen aan workshops, jouw kleding of sneakers laten customizen, er is een expositie en er zijn verschillende graffiti- en street art-demonstraties. Deelname en bezoek is gratis.

Er staan twee houten driehoeken op het Globeplein. Aan alle drie de zijdes kunnen voorbijgangers deelnemen aan een graffiti óf street art-workshop. De graffitiworkshop richt zich op letters spuiten met een spuitbus en de street art-workshop richt zich op het werken met stencils Voorbijgangers kunnen meedoen.

Op het Baltimoreplein is een kleine expositie te zien van twee kunstenaars. Er staan twee houten bouwwerken met aan twee zijdes ruimte voor bestaand werk dat opgehangen kan worden. Op de derde zijde zal er op de dag live een kunstwerk worden gemaakt.

Op Noordeinde staan twee kraampjes. In één kraam zijn er allerlei graffiti- en street art-materialen te koop zoals spuitbussen, stiften en tekenboeken. Op de andere kraam is een kunstenaar bezig met het customizen van kleding en andere spullen. Voorbijgangers kunnen die laten voorzien van hun naam.

Cultuurhuis
In het Cultuurhuis is er een workshop die zich richt op jongste bezoeker, namelijk vanaf 8 jaar. Hier kunnen zij kennismaken met het graffiti-tekenen. Het tekenen van letters staat in deze workshop centraal en de deelnemers nemen hun eigen naam in graffiti-letters op papier mee naar huis.

De activiteiten worden mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging en Mercurius Tools.