Bereikbaarheid

Almere Buiten Centrum is goed bereikbaar voor iedereen. Zo ligt het station Almere Buiten middenin het centrum. Hier stoppen zowel treinen als meerdere bussen. Ook zijn er genoeg parkeergelegenheden waar je je auto kwijt kunt. Hieronder vind je alles wat je moet weten als je hier naartoe wil komen.

Met de auto
Er zijn meerdere parkeerlocaties waar je met de auto terecht kunt. Bij Doemere is er bijna overal wel een parkeerplek te vinden. Iets dichterbij vind je een parkeerlocatie aan de New Yorkweg. Aan de andere kant van het centrum is aan de Rio de Janeirostraat een grote parkeerplaats. Overdekt parkeren? Dat kan bij de Santiagogarage, Floridagarage, Brooklyngarage, Cubagarage en de Urcagarage. Parkeren kost € 2,- voor de hele dag. 

Fiets
In Almere Buiten is een grote fietsenstalling aan het Baltimoreplein 122, naast de bibliotheek en vlakbij het NS-station van Almere Buiten. Het gebruik van de stalling is gratis, voor de toegangspas betaal je een borg van € 5,- die je weer terugkrijgt bij inlevering van de pas. De stalling is 7 dagen per week en 24 uur per dag open. De makkelijkste manier om de pas aan te vragen is via het e-loket. Na betaling via iDEAL krijg je de pas automatisch thuisgestuurd. De pas is ook verkrijgbaar bij 2wielercentre, de fietsenwinkel naast de stalling.

Trein
Het treinspoor gaat dwars door het centrum. Zodra je station Almere Buiten uitloopt bevind je je direct in het centrum. Dit station is te bereiken met diverse Sprinters en Intercity's. Vanuit Almere Centrum is het 5 minuten met de trein. 

Bus
Het busstation heeft 5 perrons waar bussen uit heel Almere vandaan komen en weer verder reizen. Zo is het centrum altijd makkelijk en snel te bereiken.

Reis plannen met het Openbaar Vervoer
Plan jouw reis via ns.nl of 9292.nl